دکوراسیون داخلی

ام دی اف چگونه ساخته می‌شود + فیلم خط تولید MDF

ام دی اف چگونه ساخته می‌شود

امروزه، برای ساخت انواع محصولات چوبی و دکوراسیون، از نوعی ورق چوب به نام ام‌ دی‌ اف (MDF) استفاده می‌شود. این مواد اولیه دارای مقاومت بالا در برابر گرما، فشار، ضربه و عمر بالا هستند و به دلیل کیفیت خوب و سادگی در نصب، بسیار گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند. کابینت‌های چوبی، تخت، کتابخانه، کمد لباس ، طاقچه، میز تلویزیون و… از جمله محصولاتی هستند که از ام‌دی‌اف ساخته می‌شوند. با این حال، بسیاری از افراد نمی‌دانند که این مواد اولیه چیست و چه تفاوتی با دیگر انواع چوب دارد. به همین جهت ما قصد داریم در این مقاله درباره مراحل ساخت ام دی اف و مواد اولیه آن بیشتر صحبت کنیم پس با ما همراه باشید.

مواد تشکیل دهنده ام دی اف

از جذابیت محصولات ام دی اف، می‌توان به تنوع در استفاده از مواد اولیه یاد کرد. این محصولات توسط شرکت‌های مختلف با استفاده از انواع چوب تولید می‌شوند. بخش رزینی در ساختار ام دی اف برای چسبیدن و ایجاد مقاومت استفاده می‌شود. برای تولید MDF، از انواع مختلفی از چسب استفاده می‌شود که توجه به دوام ساختار محصول دارند.

بدنه اصلی MDF شامل چند ماده اصلی می باشد : اولین ماده چوب نرم است ماده بعدی چسب و رزین که تحت فشار و حرارت بسیار بالا و با استفاده از دستگاه های مدرن و مخصوص بصورت خاص و به هم دیگه فشرده می شوند.

مواد تشکیل دهنده ام دی اف

مواد تشکیل دهنده ام دی اف

این روزها، با توجه به نگرانی‌های مرتبط با سلامتی و استفاده از چسب‌های فرمالدهیدی که در تولید ام دی اف به کار می‌روند، سازندگان با جستجوی جایگزینی ایمن‌تر برای این چسب‌ها مشغول به فعالیتند. همچنین، مواد دیگری که در تولید ام دی اف نقش دارد، روکش‌های MDF هستند. این روکش‌ها انواع مختلفی دارند و به طور گسترده در زیبایی و استحکام محصولات MDF مورد استفاده قرار می‌گیرند. اکثرا این روکش‌ها از جنس پلاستیک ملامینه ویژه ساخته می‌شوند.

فیلم مراحل تولید ام دی اف

ورق ام دی اف (MDF) یکی از پر کاربرد ترین تخته های چوبی در سراسر جهان است. پروسه تولید ام دی اف به مراتب پیچیده تر از ورق نئوپان بوده و تا دهه گذشته این تکنولوژی در اختیار معدود کشور های خارجی بوده است. در این فیلم کوتاه به شما در کارخانه تولید ام دی اف مراحل تولید نمایش داده میشود.

آشنایی با مراحل ساخت ام دی اف

برای آشنایی با فرایند تولید ام دی اف، نیاز است به بررسی مراحل تولید آن بپردازیم. در ابتدا، مواد اولیه توسط تولید کنندگان تأمین می‌شود و سپس با استفاده از حرارت بسیار بالا و فشار زیاد به یکدیگر فشرده می‌شوند. اما تأمین مواد اولیه تنها کافی نیست؛ بلکه باید از دستگاه‌های خردکن و الک استفاده کرد تا مواد اولیه به ‌طور یکدست فشرده شوند و سپس به خوبی شستشو داده شده تا موادی مانند قطعات چوبی ناهمگون و فلزات و سایر مواد غیر چوبی به راحتی جدا شوند. انجام این عملیات به یکدست کردن ترکیب اولیه کمک شایانی می‌کند. در مرحله بعد، مواد اولیه باید در سیلوها ذخیره شوند تا به مقدار لازم از این مواد برای تولید حجم مشخصی از ام دی اف برسیم.

در مراحل بعدی، علاوه بر فشرده شدن الیاف چوبی، چسب و پارافین به منظور افزایش خواص ضدآبی به ترکیب اضافه می‌شود. حال وقت خشک شدن الیاف است؛ اگر این مرحله به خوبی انجام نشود و رطوبت درون ترکیب محبوس شود، الیاف به خودی خود ممکن است شکاف بخورند و از وسط ترکیب جدا شوند. در پایان، وقت سمباده زنی است تا الیاف سطحی صیقلی و صاف پیدا کرده و برای فرم‌دهی و روکش‌دهی آماده باشند. در مرحله بعد، طبق سلیقه تولید کنننده می‌توان ام دی اف را فرم داد و یا بر روی آن روکش دلخواه را قرار داد.

نکات مهم ساخت ام دی اف

در هنگام ساخت ام دی اف نکات مهم بسیار زیادی وجود دارد که باید به آنها توجه شود. در ادامه چند مورد از مهمترین نکات را ذکر می‌کنیم:

  • برای تولید محصولات چوبی با کیفیت بالا، اهمیت زیادی دارد که چوب مورد استفاده در ساخت از ناخالصی‌ها و مواد زائد پاک شود. برای این منظور، از دستگاه‌های جداسازی و الک و حوضچه ته‌ نشینی استفاده می‌شود تا شن، ماسه، ذرات ریز پلاستیکی، گردو غبار و خرده فلزات از چوب مجزا شوند.
  • در حین ساخت خمیر چوب نیز لازم است که فرآیند ساخت به صورت همگن و پیوسته و یکنواخت صورت گیرد. برای این منظور، استفاده از یاردچوب‌ ضروری است. یاردچوب عمدتاً چوب‌های هیزمی به طول یک تا دو متر بریده شده است که باعث می‌شود خمیر چوب به صورت یکنواخت‌تر تولید شود. لذا، استفاده از خورده چوب، کاغذ و مواد سلولزی و… در ساخت خمیر چوب توصیه نمی‌شود.
  • با هدف کاهش هزینه حمل و نقل، توصیه می‌شود که در محل استخراج چوب‌های بزرگ، از دستگاه‌های خوردکن استفاده شده و آنها را به قطعات ریز تبدیل کنید و سپس به کارخانه منتقل کنید.
  • برای کاهش قابلیت جذب آب تخته فیبر به الیاف چوب، پارافین به مقدار کمی اضافه می‌شود. قبل از استفاده، پارافین باید مذاب شده و به خرده چوب‌ها پس از پاکسازی و قبل از فرآیند خمیرسازی اضافه شود.

هزینه راه اندازی خط تولید ام دی اف

استفاده از MDF در تولید مصنوعات چوبی رونق زیادی دارد. به همین علت بسیاری از سرمایه داران علاقه مند به ورود به این حیطه هستند. سوالی که در ابتدای مسیر مطرح می گردد اغلب در مورد میزان هزینه لازم برای سرمایه گذاری و مقدار سود و بازگشت سرمایه است.

هزینه راه اندازی خط تولید ام دی اف

هزینه راه اندازی خط تولید ام دی اف

هزینه راه اندازی خط تولید ام دی اف بسیار زیاد است و نیاز به مجوز های خاص از وزارت صنعت معدن و تجارت است در مرحله اول نیاز به لوکیشن مناسب کارخانه است متراژ کارخانه هم باید در نظر داشته باشید در مرحله بعد داشتن دانش و تجربه و همچنین تجهیز کارخانه و تامین مواد اولیه و نیروی کار متخصص است.

سخن پایانی

در این مقاله درباره مراحل ساخت ام دی اف و نکات مربوط به آن صحبت کردیم. ام دی اف متریالی است که امروزه در دکوراسیون بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد به همین خاطر شاید شما هم دوست داشتید که با مواد تشکیل دهنده این متریال بیشتر آشنا شوید و یا بدانید که فرایند ساخت آن به چه شکل است.

این موضوع به خصوص برای افرادی که برایشان مهم است چه متریالی قرار است برای مدت طولانی در منزل و یا محل کارشان مورد استفاده قرار گیرد اهمیت دارد. همانطور که متوجه شدید؛ ام دی اف از مواد اولیه مقاومی ساخته می‌شود که می‌تواند تا چندین سال بدون هیچ گونه مشکلی در دکوراسیون به کار رود. به همین خاطر می‌توان آن را با خیال راحت انتخاب کرد. در اخر نظر خود را درمورد این مطلب با دکومبل درمیان بگذارید.

 

1 دیدگاه در “ام دی اف چگونه ساخته می‌شود + فیلم خط تولید MDF

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *