دکوراسیون داخلی

چگونه گل قاشقی را قلمه بزنیم

چگونه قاشقی را قلمه بزنیم

امروزه بسیاری از افراد ساکن در شهرها و آپارتمان ها از حق داشتن حیاط و باغ خود محروم هستند. در صورتی که دیدن گل های طبیعی بسیار مهم است. گل ها و گیاهان تزیینی و آپارتمانی نیز باعث ایجاد آرامش و تاثیر مثبت بر روح و روان، کاهش استرس و خستگی و همچنین تصفیه کننده هوا و زیباسازی خانه و محل کار می شوند گل های تزئینی مثل گل قاشقی، گیاهانی با کیفیت هستند که می توان آنها را در گلدان در خانه، محل کار و به طور کلی فضاهای داخلی پرورش داد.

گل ها و گیاهان داخلی سایه و نور غیر مستقیم را دوست دارند و در صورت رعایت الزامات اولیه مانند ثبات و توجه به دما، نور، رطوبت، خاک خوب و غذا می توانید آن را برای مدت طولانی نگه دارید درمحل زندگی خود مثل روی میز تلویزیون و یا جاکفشی نگهداری کرد.

گل پپرومیا مگنولیفولیا یکی از گل های زیبای آپارتمان است. اکثر ما این گل آپارتمانی را با نام گل قاشقی می شناسیم. این گیاه زینتی دارای برگ های گوشتی، بیضی شکل و قلبی است که می تواند زیبایی خانه شما را دو چندان کند. گل پیرمی یک گیاه چند ساله خانگی است. این گیاه زیبا را می توان به روش های مختلفی تکثیر کرد. با ما همراه باشید تا در ادامه این مقاله میگویی چگونه قاشقی را قلمه بزنیم در ادامه با دکومبل همراه باشید.

معرفی انواع گل قاشقی

گل قاشقی گیاهی بسیار مقاوم است به همین دلیل  گزینه ای جذاب برای خانه ها و محل های کار با نور نسبتا کم تبدیل می کند. علاوه بر این، قیمت بسیار مناسب این گل زیبا و همچنین مقاومت خوب در برابر شرایط نامساعد جوی گل قاشقی … همه این ویژگی ها باعث شده تا گل قاشقی به یکی از محبوب ترین گل های داخلی تبدیل شود.

انواع گل قاشقی

انواع گل قاشقی

انواع گل قاشقی در شکل ها و رنگ های مختلف وجود دارد. بر اساس تحقیقات انجام شده 400 گونه مختلف از این گیاه وجود دارد که شامل قاشق ماتیکا، قاشق گلدار، قاشق سیاه، قاشق هلندی، گل رنده، قاشق چنار، قاشق رنگی و … می باشد. و دارای  برگ های رنگارنگ و زیبایی هستند که دل هر بیننده ای را به خودشون جلب می کنند.

آموزش تصویری قلمه زدن گل قاشقی

در این فیلم آموزشی روش صحیح تکثیر گیاه برگ قاشقی را به دو روش به شما عزیزان آموزش میدهیم.

پرپشت شدن گل قاشقی

 پرپشت شدن گل قاشقی قاشقی برای ما از اون چالش‌های جذابی بود که بلاخره بعد از کلی تجربه و خراب کردن این گیاه تونستیم بخوبی از پسش بر بیایم و از اونجایی که دلمون می خواد شما هم گل قاشقی پرپشتی داشته باشید تجربه‌امون رو باهاتون به اشتراک میذاریم.

قلمه زدن گل قاشقی در آب

گیاه قاشقی به سه روش کاشت بذر، قلمه برگ و قلمه ساقه تکثیر می شود. برخی از انواع قاشق ها را می توان از طریق بذر تکثیر کرد. با این حال، روش معمولی برای تکثیر گل پیرومی از طریق قلمه است. قلمه های آماده شده را می توان با کاشت در زمین یا نگهداری در آب ریشه دار کرد. در این مقاله با به صورت کامل به روش قلمه قاشق در آب پرداخته ایم.

  1. ساده ترین راه برای تکثیر گل قاشقی استفاده از قلمه این گیاه در آب است.
  2. برای این کار قسمتی از ساقه را با برگ ها جدا کرده و انتهای ساقه را در آب قرار دهید. انتهای ساقه باید بدون برگ (حدود 5 سانتی متر) باشد.
  3. ساقه را در یک لیوان آب یا هر ظرف مناسبی قرار دهید. توجه داشته باشید که انتهای ساقه ها نباید به کف ظرف برخورد کند.
  4. پس از دو هفته گیاهی که در آب قرار می گیرد شروع به ریشه زدن می کند.
  5. بدین ترتیب برای کاشت گل قاشقی و انتقال گل به گلدان کوچک کافی است چند هفته صبر کنید.
  6. پس از کاشت گلدان را در محیطی مرطوب قرار دهید و مراقبت های لازم را انجام دهید.
قلمه زدن گل قاشقی در آب

قلمه زدن گل قاشقی در آب

نگهداری گل قاشقی در آب

  1. روش دیگر تکثیر گل قاشقی قرار دادن برگ های آن در آب است.
  2. برای ریشه دار کردن گل قاشقی در آب، ابتدا یک ظرف شیشه ای تمیز و شفاف بردارید که نور از آن عبور کند.
  3. سپس آب را بجوشانید و پس از خنک شدن آن را در لیوان ها بریزید.
  4. روی ظرف را با فویل یا سلفون بپوشانید و سپس چند سوراخ در آن ایجاد کنید تا نوک برگ در لیوان آب قرار گیرد.
  5. سپس شیشه را پشت پنجره قرار دهید تا نور وارد شود و محیط گیاه کمی خنک بماند. هوای گرم باع گندیده شدن می شود.
  6. وقتی گیاه ریشه زد و جوانه زد به گلدان منتقل می شود.

نکات مهم در قلمه گل قاشقی

  • روی درب ظرف سلفون بگذارید. با ابزار نوک تیز سوراخی در آن ایجاد کنید و دم برگ را داخل آن قرار دهید. استفاده از سلفون باعث آویزان ماندن ساقه و جلوگیری از پوسیدگی گیاه می شود. همچنین خود برگ در آب نمی افتد، فقط دم برگ در آب می ماند و ریشه می دهد.
  •  اگر از آب جوشیده استفاده می کنید، نیازی به تعویض روزانه آب ندارید. فقط وقتی آب لیوان کم شد دوباره کمی آب جوشیده اضافه کنید.
  • می توانید از آبی که یک روز در محیط بوده نیز استفاده کنید.

نحوه مراقبت از گل قاشقی تازه قلمه شده

نکته مهمی که باید به آن توجه زیاد کرد، گرمای مناسب را برای گل قاشقی فراهم کنید. گل قاشقی عاشق هوای گرم تابستانی است. آنها نمی توانند در دمای زیر 10-13 درجه سانتیگراد زنده بمانند، بنابراین سعی کنید در ماه های زمستان یک منبع حرارت مصنوعی (نه مستقیم) تهیه کنید تا بتوانند نیازهای این گل زیبا را برطرف کنند. به علاوه گل قاشقی به نور غیر مستقیم نیاز دارد.

خاک ایده آل برای گل های قاشقی، خاک ساده ای است که یک قسمت پیت ماس، یک قسمت ماسه و یک قسمت خاک باغچه داشته باشد . از آبیاری مداوم برگ های گل قاشقی خودداری کنید زیرا این کار در دراز مدت باعث از بین رفتن گیاه می شود. اگر می خواهید گیاه شما همیشه تمیز باشد، سطح گلبرگ ها را با یک پارچه مرطوب به آرامی تمیز کنید. آبیاری زیاد گل کشکی نیز باعث پوسیدگی ریشه و در نهایت آسیب به گل می شود، بنابراین خوب است در زمستان هر دو هفته یک بار و در تابستان هفته ای یک بار به این گیاه آبیاری شود.

گل قاشقی

گل قاشقی

بهترین و مناسب ترین زمان برای تعویض گلدان بهار است. گلدان باید در مکانی با نور مناسب و به دور از نور مستقیم خورشید قرار گیرد. در این حالت سنبله گلهای سفید یا کرم رنگ تولید می کند. اگر نکات ذکر شده را به درستی انجام دهید، قطعا گیاهی سبز، زیبا و سالم خواهید داشت.

هرس گل قاشقی

هرس قاشقی معمولاً ضروری نیست. اما اگر بلندتر از یک حد شد، ممکن است بخواهید دوباره با استفاده از یک چاقوی یا قیچی استریل شده هرس کنید. هدف از هرس حفظ اندازه مورد نظر است، اگرچه باید از هرس سنگین خودداری کرد، زیرا برای همیشه به گیاه آسیب می رساند. در صورت لزوم، قسمتی را که به خوبی رشد نمی کند یا مرده یا آسیب دیده است جدا کنید.

تعویض گلدان گل قاشقی

گل های قاشقی حتی در گلدان های کوچک نیز به خوبی رشد می کنند، بنابراین گلدانی را انتخاب کنید که مناسب ریشه های آن باشد. گل های قاشقی خود را هر دو تا سه سال یکبار در بهار زمان خوبی است برای تعویض گلدان، حتی اگر فقط برای تازه کردن خاک باشد. گلدان های بزرگ از خشک شدن خاک گلدان جلوگیری می کنند. در نتیجه ریشه گیاه پوسیده نمی شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *