مبل امروزه اهمیت بسیار زیادی دارد، شما در هر خانه ای می توانید مبلمان را مشاهده کنید و یکی از ارکان اصلی دکوراسیون داخلی محسوب می شود و در هر طراحی از آن استفاده می کرد، امروزه مدل های مختلفی از مبل وجود دارد که با توجه مدل طراحی می توان از آن ها بهره گرفت. هر کدام از مبل ها دارای یک سری ویژگی ها و شکل ظاهری هستند. برای ساخت مبل باید یک سری نکات مانند ست بودن با سایر لوازم خانه مانند میز تلویزیون را در نظر داشت و به صورت منظم آن ها را اجرا کرد که عبارتند از:
-
چگونه در خانه مبل درست کنیم
در اولین مرحله از ساخت مبل این است که اسکلت مبل را تولید کنید. بدنه اصلی مبل دوام آن را مشخص می کند، هر چقدر بدنه محکم تر باشد، طول عمر مبلمان بیشتر خواهد بود. شما باید در این زمان ابتدا الوارهای چوب را تهیه کرده و سپس آن ها را به قسمت نجاری وارد نمایید و سپس با توجه به یک سری دستگاه های نجاری آن ها را طراحی و تولید کرده و طرح و نقوش مختلف روی آن ها ایجاد نمایید.
برخی از این مدل مبل ها به شکل دستی منبت کاری می شوند و نجار با توجه به نوع مبل آن ها را پیاده سازی کرده و از دستگاه هایی مانند سی ان سی استفاده می کنند.
-
استفاده از چوب مناسب
یکی دیگر از مواردی که در تولید مبل اهمیت زیادی دارد، استفاده از چوب مناسب است. امروزه در طراحی و تولید مبل به ویژه مبل های کلاسیک، راحتی و استیل از چوب های با کیفیت استفاده می کنند و همین طور از فرآورده های چوبی مانند ام دی اف و نئوپان بهره گرفت از این فرآورده ها معمولا برای ساخت جاکفشی و کمد لباس نیز استفاده می شود در این مطلب اموزش ساخت مبل با ام دی اف را داریم. شما باید برای تولید مبل با توجه به نوع آن باید از چوب مخصوص استفاده کنید که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- چوب گردو
- چوب توسکا
- چوب ملچ
- چوب بلوط
- چوب چنار
- چوب آبنوس
- چوب آکاژو
-
رنگ کاری مبل
بعد از ساخت مبل کار دیگری که اهمیت زیادی دارد، رنگ کاری می باشد، طراحی و تولید کلاف مبل باید به شکلی انجام شود که رنگ پذیری خوبی داشته باشد. باید بدانید که در تولید مبل یک سری بخش هایی از چوب هستند که در زیر پارچه قرار می گیرند و یا در زیر مبل هستند و دیده نمی شوند و فقط بخش هایی که در نمای مبل می باشند و پایه های آن ها هستند نیاز به رنگ کاری شما دارند.
مراحل رنگ کاری مبل باید به صورت منظم انجام شود که عبارتند از:
- سنباده زنی
- بتونه کاری
- صیقل کاری
- زدن رنگ زیر کار
- پاشیدن رنگ اصلی
- پاشیدن رنک پلی استر
- برش پارچه و دوخت
پس از این که کلاف مبل آماده شد، باید به سراغ برش پارچه و دوخت آن بروید. پارچه یکی از مهم ترین بخش های تولید مبل است و اهمیت زیادی در آ ندارند.
در زمان برش زدن و خیاطی کردن با توجه به کیفیت محصولات معمولا از دستگاه سی ان سی استفاده می شود. خیاطی و دوخت پارچه مبلی نیاز به دقت بالا دارد و شما باید به درستی اندازه بزنید.
-
رویه کوبی مبل
پس از این که مراحل گفته شده را انجام داده اید، بهترین کار این است که به سراغ رویه کوبی مبل بروید. در رویه کوبی مبل، تمیز انجام دادن کار اهمیت زیادی دارد، چرا که اصلی ترین چیزی است که زیبایی مبل ها را نشان می دهد.
در رویه کوبی مبل باید از فوم و اسفنج استفاده کنید تا برای استفاده راحت باشد. برای این که رویه کوبی مبل انجام شود باید یک سری مراحل را طی کرد که عبارتند از:
- تسمه کشی
- فنر زدن
- زدن اسفنج روی کلاف
- کشیدن پارچه
- تنظیم و تراز کردن پارچه
-
دوخت کوسن
شما می توانید در آخرین مرحله برای کامل کردن ست مبلمان را کوسن ها را با پارچه های آن بدوزید. البته لازم به ذکر است که در دوخت کوسن می توانید خلاقیت بیشتری ایجاد کنید، شما می توانید کوسن ها با پارچه های متضاد و یا فانتزی تولید کرده و از آن ها بهره بگیرید. هر مدل مبلی که امروزه استفاده می کنید نیاز به کوسن دارد و شما می توانید با ایجاد طرح های مختلف آن را جذاب تر هم کنید و در صورتی که به مدل های ساده نیاز دارید، می توانید دوخت آن را راحت تر انجام دهید.
اهمیت فوم در تولید مبلمان
زمانی که مبل تولید می شود یک سری موارد در آن اهمیت زیادی دارد، شما برای تولید مبل باید به جنس و کیفیت فوم آن توجه زیادی کنید. اگر فوم خوب باشد مبل می تواند سالیان سال برای شما به خوبی کار کند.
فوم از ترکیب کردن مواد شیمیایی در کوره ها تولید می شود، فوم انواع و اقسام گوناگونی داشته و در ساخت مبل و صندلی ها به کار می رود، فوم به دلیل کیفیت و موادی که در آن ها به کار می رود روی طول عمر مبل تاثیر زیادی داشته و به صورت کلی نسبت به اسفنج طول عمر بیشتری دارد.
اسفنج
یکی دیگر از موارد دیگری که تولید مبل اهمیت دارد اسفنج است. اسفنج در بخش های مختلف مبل استفاده می شود. اسفنج ها ضخامت های مختلفی دارد و در اغلب مدل مبلمان به کار می رود. در کف مبلمان از اسفنج های 30 کیلویی استفاده می شود، هر چقدر که چگالی اسفنج بیشتر باشد طول عمر کف آن بالاتر می باشد.
مزایای ساخت مبل در خانه
برای این که مبل ها را درست کنید، باید به کارگاه های تولیدی بروید که هزینه های متعددی از شما دریافت می شود، در صورتی که تولید مبل در خانه می تواند هزینه های کم تری داشته باشد و یک سری مزایا بیشتری داشته باشد. شما می توانید مبل مد نظرتان را در زمان کم تولید کرده و با قیمت مناسب تر برای شما در می آید و دیگر نیازی نیست تا هزینه های دستمزد را هم پرداخت کنید و هر مدل خلاقیت و طرحی که مد نظر شما هست را هم روی آن پیاده سازی کرده و یک مبل دست ساز مخصوص به خودتان درآورید.
1 دیدگاه در “چگونه مبل درست کنیم + فیلم آموزشی”